tirsdag 30. oktober 2012

BLIVAKKER


Når det kommer til hårprodukter liker vi frisørproduktene best. Og siden det var mangel på sjampo og balsam benyttet vi oss av blivakker.no sitt søndagstilbud forrige søndag. Så nå har vi fått hjem produktene vi bestilte. Det ble sjampo og balsam både for gutt og jente. Ble også med en hårkur, concealer , tanning mitt og et øyenbrynssett med hjem til meg. Noe for å føne med ble med til mamma. Vi kan vell si at vi er sikra med sjampo og balsam ut året. HERLIG!


Slik så det ut da jeg stod opp søndagsmorgen. Vinteren har kommet.






torsdag 25. oktober 2012

SERVERINGSBRETT



Slik så brettet ut før jeg startet oppussingen:

Planen: Jeg hadde en plan helt fra starten av, brettet skulle bli hvitt og det skulle være tapet i bunnen. Jeg var hvert fall bestemt på at de hønene skulle vekk.  Jeg hadde en klar plan i hodet uten å ha tegnet noen skisser før jeg startet, men underveis ble planene endret. Jeg bestemte meg for å få en litt slitt skikk over det, og jeg valgte å lage en ekstra bue på håndtakene. Jeg droppet også tapetet. I stedet valgte jeg å bruke servietter for å dekorere brettet mitt med.Dette var noe jeg så for meg at det skulle bli: hele flaten dekket, eller bare en enkel skrift.


Prosessen:
Det aller viktigste jeg gjorde var å pusse brettet mitt med sandpapir. Dette måtte jeg gjøre for å få bort skalker og merker som var i brettet. Men også for å få bort litt maling og lakk, slik at hvitmalingen skulle sette seg i brettet. Om jeg ikke hadde pusset bort lakken kunne malingen lett ha flakket av.
Etter første del av pussingen:
































Slik så brettet ut etter andre del av pussingen:
































Her har jeg pusset vekk det meste av skalker, og lakk. Har også fått laget disse buene på håndtakene, dette gjorde jeg med en pussemaskin i merket Dremel. Etter å ha jobbet med pussemaskina, måtte jeg gå over med ett grovt pussepapir etterfulgt av et finere pussepapir.
Brettet ferdigpusset og klar til maling: 


  




























Første strøk med maling:
Andre strøk med maling:

































Tredje, og siste 
strøk med maling:































 Etter finpussingen fikk brettet en slitt stil:

For å feste bildene mine, (som jeg hentet fra servietter) måtte jeg teste om hvilken metode som var smartest å bruke. Jeg prøvde halve siden med decoupage-lim, og andre halvdel med zeponlakk. Jeg fant ut at det beste var å bruke decoupage-lim til å feste bildene med, og deretter spraye over det med zeponlakk.
For å få serviettbildene mine over på brettet brukte jeg decoupage-lim (beregnet for tre). Jeg penslet først et strøk med lim på brettet, og festet bildene. Etter limet var blitt ordentlig tørt, la jeg ett lag decoupage-lim over bildene for å få de til å sitte bedre.
 
































Etter å ha satt på bildene mine med decoupage-lim, ble brettet slik:

































For å få en fin overflate, og for at jeg skulle være sikker på at bildene ble sittende, sprayet jeg over brettet med zeponlakk. Dette gjorde jeg tre runder. 




Her er brettet ferdig, og klar til å brukes.








onsdag 24. oktober 2012

TID

Hei! 
Tenkte jeg skulle prøve å være litt aktiv på bloggen framover siden mamma ikke har tid. Har startet med å redigere litt på designet, og jeg har laget ny header.
Tenkte jeg kunne skrive litt om hva jeg driver med på skolen siden jeg går vg2 interiør- og utsillingsdesign. Har begynt å skrive om den første oppgaven jeg hadde i år "re-design av bruktgjenstand". Regner med at inlegget kommer iløpet av kort tid. 


Her er en liten smakebit:


- Mari (eldste dattra)