onsdag 6. juni 2012

Midt i uka..

Heisann.
Kom over denne teksten for noen uker siden, og synes dette er gode ord som jeg vil dele med dere :o)
Når vi fra tid til annen føler at vi står til knes i arbeid og ugjorte oppgaver, kan det være nyttig å tenke på hva denne professoren formidlet til sine studenter.(bilde fra google)

-Syltetøyglasset
En professor som sto foran sine filosofistudenter, tok uten å si et ord, en meget stort og toft syltetøyglass frem og begynte å fylle det med golfballer. Da han hadde gjort det, spurte han klassen om glasset var fullt, og de var enige i at det var det.
Så tok professoren en kasse med småstein frem, og begynte å helle dem ned i glasset. Han ristet glasset lett, så steinene fordelte seg mellom golfballene. Deretter spurte han igjen studentene om glasset var fullt, og det mente klassen at det var. Deretter tok han en kasse med sand frem og begynte å helle den oppi glasset. Sanden fylte naturligvis det resterende hulrommet i glasset. Igjen spurte han om det var fullt. Klassen svarte enstemmig ja. Tilslutt tok professoren to kopper kaffe og helte dem begge ned i glasset. Hulrommet som var mellom sandkornene ble nå effektivt fylt. Studentene lo.
“Nå vel”, sa professoren da latteren var stilnet av. “Hvis dere nå forestiller dere at dette glasset representerer deres liv. Golfballene er de viktigste ting i livet – deres familie, kjærester, barn, helse, venner og yndlingspasjoner – de ting som, selv om alle andre ting gikk tapt, og bare disse tingene var tilbake, likevel ville gjøre deres liv fullkomment. Småsteinene er de andre tingene som betyr noe – sånn som jobb, hus, bil osv. Sanden er alle de andre småting”.
Professoren fortsatte: “ Hvis dere putter sanden ned i glasset først, er det ikke plass til hverken småsteinene eller golfballene. Det samme gjelder i livet. Hvis dere bruker all deres energi og tid på de små ubetydelige tingene, får dere aldri plass til det som er viktig for dere. Vær oppmerksom på de ting som er avgjørende for deres lykke. Lek med barna. Pass på helsen! Inviter deres partner på middag. Ta enda en runde på golfbanen. Det vil alltid være tid til å gjøre huset rent og ordne avløpene. Ta dere av golfballene først – de ting som virkelig betyr noe. Få styr på det dere vil prioritere – resten er bare sand – og husk: Livet er kort!”
En av studentene rakte hånden i været og spurte hva kaffe representerte. Professoren smilte: “Jeg er glad for at du spør. Det er bare for å vise at uansett hvor fylt ditt liv syns å være, så er det alltid plass til et par kopper kaffe sammen med en venn.”

Fortsatt fin uke til dere alle, å husk at vi alle trenger å ta oss tid til et par kopper kaffe med våre venner og familie :o)


-Fie

1 kommentar: